company logo
Ecuga fotografija

Što je bourbon?

Pitate se koja je točno razlika između viskija i bourbona? Donosimo vam odgovore na jedno od često postavljenih pitanja i preporuke za odabir najboljeg bourbona.

Jedno od često postavljenih pitanja krije se upravo u naslovu ovog članka. Koja je razlika između whisky-a i bourbon-a? Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje glasio bi ovako- Svaki bourbon je whisky, ali svaki whisky nije bourbon. No, samo to objašnjenje nije dovoljno.

Bourbon je vrsta whisky-a koji u svom sastavu mora sadržavati najmanje 51% kukuruza. Ostatak sadržaja mogu činiti raž, ječam ili pšenica. Također, mora biti proizveden u SAD-u te mora odležati u bačvama od bijelog hrasta.

Dok se whisky proizvodi u cijelom svijetu, proizvodnja bourbona mora biti pod nadzorom vlade SAD-a minimalno 4 godine kako bi ga se nazvalo burbonom.

BP 6.1

Kratko i jasno, razlike između vrsta whisky-a ovise o tipu žitarica koje se koriste u smjesi za destilaciju i u kojim omjerima su one miješane. Uz to, jako je važno u kojem tipu bačvi i koliko dugo whisky u njima odležava, odnosno stari.

U nastavku vam donosimo kratku listu naših preporuka za odabir dobrog bourbona:

Elijah Craig Small Batch - zamjena za planetarno popularni Elijah Craig starog 12 godina.

Four Roses Single Barrel - kompleksan, uravnotežen, u prvom mahu jak, a potom iznenađujuće sladak.

Woodford Reserve - savršeno uravnotežen okus od žitarica do voćnih i cvjetnih nota.

Jack Daniel’s Single Barrel Select - odležava u jednoj, ali posebno odabranoj bačvi kako bi dobio jedinstven okus i aromatičan karakter.

Ostatak naše bogate ponude ove popularne žestice potražite na našem ecuga web shopu i u samo par klikova narudžba stiže na vaša vrata.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški