company logo
Ecuga fotografija

Najbolji gin na svijetu - Old Pilot's

Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac imena su koja stoje iza sada već svjetski poznatog Old Pilot’s Gin – London Dry Gin destilerije Duh u boci.

Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac imena su koja stoje iza sada već svjetski poznatog Old Pilot’s Gin – London Dry Gin destilerije Duh u boci. Old pilot pravi je primjer hrvatskog “craft” proizvoda destiliranog selekcijom, rukom branih, biljaka mediteranskog i kontinentalnog dijela Hrvatske. Posebno brane i pripremljene biljke su borovica, gorka i slatka naranča, lavanda, list masline, kadulja te anđelika. Okus i miris mediteranskog i kontinentalnog dijela Hrvatske u svakoj boci. Važno je napomenuti da se prilikom stvaranja ovog vrhunskog gina koriste posebne tehnologije pripreme i destilacije biljaka kako bi se zadržala sva eterična ulja bez dominantne alkoholne note.

Cijeli proces proizvodnje, destilacije, odležavanja, punjenja boca, lijepljenja etiketa i zatvaranja boce Old Pilot’s Gin voskom odvija se ručno te je svaka boca jedinstvena i posebna.

Za sada Old pilot dobiva samo pohvala svugdje gdje se pojavi a posebno valja istaknuti da je kao takav prvi hrvatski proizvod koji je sudjelovao u “ADI Judging of Craft Spirits Awards” i prvi koji je osvojio srebrnu medalju za kvalitetu u kategoriji "International London Dry". Osim toga, Old Pilot’s gin je dobio certifikat “Certified Craft Distilled Spirit”.

Pored toga Old Pilot osvojio je zlatnu medalju na natjecanju San Francisco Spirits Competition 2019.

BP 10.1.

Na ovom natjecanju kroz njegovo 19-godišnje postojanje afirmirali su se mnoge male destilerije, te je kao takvo s vremenom postalo jedno od najvažnijih svjetskih natjecanja na tom području. Brendovi poput St. Germaina i Tito’s votke postali su slavni nakon što su osvojili najviše nagrade na ovom natjecanju. Svake godine, u San Franciscu se okuplja četrdesetak sudaca iz cijeloga svijeta, koji svojim ocjenama mogu odrediti sudbinu više od 3000 destilata.

Bloom, The Botanista, Gina Mare samo su neka od imena koja su gledala u leđa sada već etabliranom svjetskom brendu među ginovima - Old Pilot's.

Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac svoju su svoju strast i hobi pretvorili u nešto što bi na kraju moglo postati jedna lijepa velika svjetska priča.

Ostale karakteristike važne za Old Pilot su sljedeće :

NOS: Snažan miris borovice i mediteranske kadulje. Bez dominantne alkoholne note.

OKUS: Zemljane note balansirane s kaduljom i citrusima.

ZAVRŠETAK: Dugačak, suh završetak s notama anđelike i lista masline.

Svakako pogledajte i intervju s akterima ove predivne priče. Video se nalazi na kraju ovog članka.

Na kraju samo s ponosom možemo reći da od danas ovaj svjetski poznati gin možete kupiti i u našoj trgovini.

Vaša www.ecuga.com

  • video Destilerija Duh u boci

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški