company logo
Ecuga fotografija

Grey Goose Vodka

Sama votka izvrstan je destilat, posebno mekog okusa, zahvaljujući ekskluzivnoj upotrebi najboljih sastojaka.

Grey Goose stvorio je Sidney Frank Importing Co (SFIC), a Bacardi Ltd. preuzima 2004. godine i sada je jedan od najprodavanijih votki u svijetu. Ideja za Grey Goose bila je razviti luksuznu votku za američko tržište. Tvrtka je odabrala Francusku zbog kulinarske povijesti zemlje i kako bi se razlikovala od ostalih votki proizvedenih u istočnoj Europi.

Pojavljuje se 1997. godine te je postala bestseller u prvoj godini postojanja i dobila je nekoliko nagrada. Između ostalog, Chicago Beverage Testing Institute je dodijelio certifikat "The World's Best Tasting Vodka". Još jedan veliki uspjeh bila je platinasta medalja na Svjetskom natjecanju alkoholnih pića u San Franciscu, a to je ceremonija Oscara za industriju alkoholnih pića.

Grey Goose proizvodi se u regiji Cognac. Odjednom je to područje, inače samo poznato po konjaku, bilo poznato i po votki. Vodka svoje ime zahvaljuje i jednom specifičnom simbolu francuske regije a to su sive guske koje se često mogu promatrati u velikim skupinama po gradskim kvartovima. Sam Sidney Frank, odsjedajući u Hôtel de Villes i promatrajući ih kako piju iz fontane ispred hotela, bio je toliko fasciniran tom pojavom da je odluka u momentu pala da se piće nazove po njima. Budući da su guske od velikog značaja za regiju, posvećen im je festival "Foire aux Pirons" koji se održava svake godine.

Siva guska može se naći i u dizajnu boca: na prednjoj strani uske mat boce nalazi se prozor u obliku guske kroz koji možete vidjeti sive guske kako lete iznad masiva centralne planine.

Grey Goose nije karakteristična samo zbog svog jedinstvenog dizajna boca. Sama votka izvrsni je destilat koji je posebno mekog okusa zahvaljujući ekskluzivnoj upotrebi najboljih sastojaka. Destilerija se nalazi u malom gradu Gensac-la-Paullue, gdje "Maître de chai" François Thibault pažljivo nadgleda svaki korak proizvodnje. To je jedini način za održavanje visokog standarda kvalitete.

Grey Goose izrađena je od 100% najfinije francuske meke zimske pšenice koja se sakuplja u regiji La Beauce. U proizvodnji se koristi i kristalna voda koja se prirodno filtrira kroz vapnenac. Blaga klima regije nesumnjivo se odražava na okus, koji je tako divno baršunast da se Grey Goose može uživati i čista uz kocku leda. Petostruka destilacija i višestruki protok filtera u konačnici daju vrhunskoj votki njezin neponovljiv okus. Mirisom impresionira svojim blagim notama badema i oraha uz cvjetni karakter a ukus je fuzija slatkog i začinjenog te čine uživanje u ovom proizvodu posebnim iskustvom okusa.

Za kraj donosimo još jedan zanimljiv koktel:

Grey Goose Espresso Martini

50 ml Grey Goose

25 ml Kahlua

30 ml Espresso

Tračak Fleur de sel

Za dekoraciju:

3 kom Zrna kave

Stavite sve sastojke u shaker i protresite. Uspite u čašu od Martinia, dekorirate s tri zrna kave i uživajte.

BP 11.1

Uvjerite se u visoku kvalitetu francuske marke - kupite jednu od šik boca u našoj internetskoj trgovini po povoljnim uvjetima!

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški