Proizvodi dodani u košaricu
${item.quantity}

${item.summary.name}

${item.summary.price} x ${item.quantity}

${lineSubtotal} ${item.line_total}

*Cijena izmjenjena u košarici.

Međuzbroj ${cart.subtotal}

${extra.label} (${extra.code}) Besplatno preko 70 eura Ne računa se na povratnu naknadu ${extra.amount}

Ukupno ${cart.total}

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Nastavite s kupnjom

Jeste li se ikad zapitali degustirate li vino na pravilan način? Donosimo vam 5 najčešćih grešaka i jednostavnih savjeta sommeliera koja ćete lako zapamtiti i sigurni smo primijeniti već na sljedećoj degustaciji vina!

1. Ne koristite jak parfem, bolje rečeno nemojte koristiti parfem uopće. Ovo je prva najčešća greška kod ljudi kada idu na degustaciju, bilo da se radi o nekoj vinariji, sajmu ili jednostavnom druženju s prijateljima uz čašu vina. Mirisne note parfema kojeg nosite u stanju su potpuno izmijeniti vaš doživljaj i aromu vina kojeg kušate! 

2. Izbjegavajte degustirati vino u prostoriji u kojoj je dozvoljeno pušenje cigareta. Prostorija za degustiranje vina bi trebala biti bez dodatnih mirisa, kako bi vinske note došle do svog potpunog izražaja. 

3. Vaša osjetila trebaju biti odmorna. Prije degustacije vina bilo bi dobro izbjegavati jako začinjenu hranu ili ljutu hranu. Najbolje vrijeme za degustaciju je jutro, upravo zato što su vam tada sva osjetila još uvijek nezasićena. 

4. Slobodno ispljunite vino u čašu. Neki smatraju da je to odraz nepoštovanja prema vinu ili vinaru. Kada želite probati više etiketa vina, sasvim je u redu da nakon degustacije vino ispljunete u čašu. U suprotnom, sva vina koja ste probali bi se mogla izmiješati, a vi bi se mogli “nenadano” napiti. 

5. Zadržite vino što dulje u ustima. Sve što se degustacijski treba osjetiti od vina dobije se u ustima, kada vino sklizne prema želucu, degustacijskog značaja više nema. 

Primijenite li samo jedan od navedenih savjeta, degustaciju vina ćete podignuti na level više, a osjećaj i okus vina bit će znatno drugačiji. 

Živjeli! 

 

${totalQuantity}
Ecuga logo

Imate li 18 godina ili više?

Da Ne

Molimo kliknite gumb za potvrdu starosti.

Morate imati 18 godina ili više za posjet ovoj stranici.

Cookie image

Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Saznajte više o kolačićima.