company logo
Ecuga fotografija

Bliži se nestašica tekile na globalnoj razini

Tekila je piće koje biraš kad je prilika za zabavu s ekipom ili baš voliš miksati koktele u kojem je jedan od glavnih sastojaka? Nemamo dobre vijesti za tebe.

Kad se pruži prilika rado posežeš za tekilom ili koktelima kojima je ona glavni sastojak?

Uživaj u ispijanju dok još možeš jer nažalost imamo lošu vijest…

Potražnja za tekilom na globalnoj razini je sve veća, a proizvodnja je u posljednje dvije godine porasla za čak 6 puta. Budući da se proizvodi od agave, koja bi za tu svrhu idealno trebala biti stara minimalno 6 ili više godina, dolazi do njenog sve većeg iskorištavanja. Proizvođači su u nedostatku dovoljno zrelih agava primorani koristiti sve mlađe biljke, a posljedično tome dolazi do nestašice.

BP NOVI 4.1

Što nas čeka?

Kako ponuda agave slabi, cijena je u posljednje dvije godine porasla s 21 centi na 1,18 dolara po kilogram. Između ostalog, upravo ćemo zbog toga skuplje plaćati tekilu lošije kvalitete ili plaćati veću cijenu za premium brend, ali pijuckati laganije.

No, ovo također znači i da se proizvodnja tekile na globalnoj razini rapidno smanjuje pa uskoro možemo očekivati i sve oskudniju ponudu ovog pića.

BP NOVI 4.2

Imamo i jednu dobru vijest

Da ne bude sve tako crno potrudili smo se da kod nas kriza ne nastupi ubrzo i osigurali dovoljne količine za naše kupce. Stoga, baci oko na tekila ponudu na našem web shopu i u par klikova naruči zalihu za sljedeći party.

Ova web stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Nužni

Za postavke

Statistički

Marketinški